Kontaveit sai Brisbane’i turniiriks keerulise loosi

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Tairo Lutter / Postimees

WTA edetabelis 34. kohal paiknev Eesti esireket Anett Kontaveit alustab Brisbane’i turniiri avaringist, kui läheb vastamisi maailma edetabelis 29. positsiooni hoidva tšehhitari Petra Kvitovaga. 

Karjääri jooksul 20 WTA ja 7 ITFi turniirivõitu teeninud 27-aastase Kvitova parim edetabelikoht pärineb 2011. aasta oktoobrist, kui Tšehhi tennisist hoidis teist positsiooni. 2011. ja 2014. aastal triumfeeris Kvitova Wimbledonis, 2016. aastal võitis tšehhitar Rio olümpiamängudelt pronksmedali.

Vasakukäeline Kvitova ja paremakäeline Kontaveit on omavahel kohtunud ühe korra – 2017. aasta Cincinnati turniiril teenis 1:6, 7:6, 6:3 võidu tšehhitar. Selle paari võitja läheb teises ringis vastamisi Prantsusmaa esindaja Kristina Mladenovici (WTA 11.) või kvalifikatsioonist tabelisse pääsenud sportlasega.

Samas tabelipooles paikneb ka kõrgeima asetuse saanud tennisist, maailma teine number hispaanlanna Garbine Muguruza, kes pääses otse teise ringi. Kõrgetasemelisel turniiril osaleb kümnest maailma esinumbrist viis naist. 

Põhitabelisse jahib pääsu ka Kaia Kanepi (WTA 99.), kes sai kvalifikatsiooni teises ringis jagu austraallannast Sara Tomicist (WTA 462) ning kohtub otsustavas ringis britt Heather Watsoniga (WTA 75.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles