Hamilton kritiseeris uut rada F1-kalendris

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
File photo dated 13-07-2017 of Mercedes' Lewis Hamilton.
File photo dated 13-07-2017 of Mercedes' Lewis Hamilton. Foto: David Davies/PA Wire/PA Images

2018. aasta vormel 1 hooaja kaheksas etapp peetakse Prantsusmaal Paul Ricardi nimelisel ringrajal. Viimati sõideti kuninglikus võistlussarjas Prantsusmaal 2008. aastal ja tookord hoopis Magny-Coursi rajal.

Korraldajad otsustasid Prantsusmaa etapi uuesti kalendriga sobitada ning see sõidetakse uuel hooajal 24. juunil. Neljakordse maailmameistri Lewis Hamiltoni pahameeleks leiab see aset Paul Ricardil, mitte Magny-Coursil. «Olen teiega aus – mulle see ei meeldi,» sõnas britt Prantsusmaa ringhäälingukontsernile Canal+.

«Mulle meeldis sõita Magny-Coursil. Paul Ricard on ilus paik, aga ringrada ei anna võrrelda Magny-Coursiga,» lisas Hamilton, kes on karjääri jooksul vaid kaks korda vormel 1 sarjas Prantsusmaa etapil osalenud ja seda just Magny-Coursil. 2007 saavutas britt seal kolmanda koha, kuid aasta hiljem lõpetas alles kümnendal positsioonil.

Prantsusmaa naasmine vormel 1 sarja valmistab Hamiltonile siiski ka head meelt. «Kõige tähtsam selle juures on siiski see, et Prantsusmaa etapp on tagasi kalendris, sest Prantsusmaa on oluline paik Euroopas,» rääkis Hamilton. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles