Legendaarne Manchester Unitedi peatreener jääb sünnipäeval rekordita

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Alex Ferguson (vasakul) ja Arsene Wenger.
Sir Alex Ferguson (vasakul) ja Arsene Wenger. Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS

Karjääri jooksul Manchester Unitedi peatreenerina kuraditosinal korral Premier League’i tšempioniks kroonitud šotlane Sir Alex Ferguson loovutab täna õhtul ühes arvestuses liidripositsiooni Londoni Arsenali praegusele juhendajale Arsene Wengerile. 

Nimelt juhendas Ferguson, kes tähistab täna 76. sünnipäeva, aastatel 1992-2013 Punaseid Kuradeid (Manchester Unitedi hüüdnimi – toim) 810 Premier League’i kohtumises. Ka Wengeril on peatreenerina Premier League’is turjal sama palju mänge, kuid pärast õhtust Arsenali ja West Bromwich Albioni vahelist kohtumist haarab prantslane ainuisikuliselt juhtohjad.

Wenger tunnistab, et pole Fergusoniga sel teemal rääkinud. «Ma pole temaga kontaktis olnud, meil on parasjagu muudki teha,» rääkis prantslane Arsenali koduleheküljele. «Me ei konkureeri enam, kuid loomulikult, varem olime suured rivaalid. Meil on sarnane kirg, aga erinevad isiksused. Ma imetlen tema saavutusi,» jagas Wenger endise kolleegi suunas kiidusõnu.

Kui Ferguson teenis 13 Premier League’i tiitlit, siis Wenger on saanud ihaldatud karika saanud pea kohale tõsta vaid kolmel korral. 810 kohtumisest võitis Ferguson 528, Wenger 468.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles