Kanepi tegi maailma 24. reketile uut ja vana (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis aastat tagasi võitis Kaia Kanepi Brisbane'i turniiri. Kuidas läheb tänavu?
Viis aastat tagasi võitis Kaia Kanepi Brisbane'i turniiri. Kuidas läheb tänavu? Foto: WILLIAM WEST/AFP

Uus aasta, sama Kaia Kanepi. Mulluse hooaja teises pooles oivalise tagasituleku suurde tennisesse teinud eestlanna jätkab sama hooga ka uuel aastal. Brisbane’i turniiril läbi kvalifikatsiooni põhitabelisse murdnud Kanepi (WTA 99.) alistas seal esimeses ringis Darja Kasatkina (WTA 24.).

Kanepi mängis esimeses setis raudkindlalt, realiseerides 2:1 eduseisul matši esimese murdepalli. Enda pallingul Eesti teine number kordagi hirmu tundma ei pidanud ning kuigi üks murdevõimalus läks raisku, suutis ta esimese settpalli realiseerida enda kasuks, 6:2.

Teises setis alustas Kanepi sama hooga murdes esimesel võimalusel Kasatkina servi. Venelanna suutis kohe vastata ja tuua mängu Kanepi poolt vaadates 2:1 seisuni. Edasine oli aga eestlanna sõu: veel üks murre viis ta 5:1 juhtima.

Kasatkina näitas taas hambaid: Kanepi raisatud matšpall ning murtud palling pani meie tennisisti rätikut loopima. Sellest negatiivsest emotsioonist aga piisas ja Kanepi karistas vastase kohe ära: võidunumbrid olid lõpuks 6:2, 6:2.

Matši peale lõi Kanepi neli serviässa Kasatkina ühe vastu. Topeltvigasid sai eestlanna kirja kolm, vastane aga suisa seitse.

Kanepi järgmiseks vastaseks saab kohalik tennisist Ashleigh Barty (WTA 11.) või ukrainlanna Lesia Tsurenko (WTA 42.).

Brisbane’i turniiril on võistlustules ka Anett Kontaveit (WTA 34.). Otse põhitabelisse pääsenud tallinlanna kohtub 1. jaanuaril Eesti aja järgi orienteeruvalt hommikul kell üheksa Petra Kvitovaga (WTA 29.).

Eestlannad on erinevates tabelipooltes ehk omavahel võivad nad kohtuda üksnes turniiri finaalis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles