Ilmataat sunnib Norra koondist Tour de Skil varustust vahetama

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Didrik Tønseth
Didrik Tønseth Foto: JON OLAV NESVOLD/imago/Bildbyran

Tour de Ski kaks järgmist etappi sõidetakse Oberstdorfis ning kaks viimast Val di Fiemmes. Ilmaennustuse kohaselt sajab mõlemas võistluspaigas vihma, mistõttu on Norra suusatajad mures haigestumise pärast.

Homne sprindietapp peaks toimuma üsna märgades oludes. «Keha on juba kolmes etapist üsna läbi ning kui nüüd tuleb võistelda sellises niiskuses, siis imeb see meist kõik välja,» ütles 26-aastane Didrik Tønseth.

Norralase sõnul on just vihm homme nende vaenlane number üks. «Vihm on hullem kui lumi. Keha saab rohkem külma ja niiskust. Meil on seljas talveriided, mitte vihmariided,» jätkas Tønseth.

Norra suusakoondise arst Petter Olberg kinnitab Tønsethi sõnu ning lubab sportlaste eest eriti hästi hoolt kanda. «Selline ilm muudab eriti tähtsaks kohese riiete vahetamise. Küll aga on suusatajad harjunud vihmas treenima ning küll nad hakkama saavad. Aga korralik katsumus on see küll,» ütles Olberg.

Koondise varustuse eest vastutava Vidar Løfshusi sõnul on norrakatel homsel sprindil kasutada ka uus varustus. «Kuna saime teate, et tuleb vihmane võistlus, oleme teinud tööd, et osta uus varustus. Võtame kasutusele kõik ettevaatusabinõud, mis võimalik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles