Kahe kogenud sõitja seletamatu hukkumine vapustas rallimaailma

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shawn Rayner ja tema kaardilugeja Steve Dear hukkusid ajalooliste autode rallil.
Shawn Rayner ja tema kaardilugeja Steve Dear hukkusid ajalooliste autode rallil. Foto: FordRallyFans / Twitter

Vana aasta viimased päevad tõid kurbuse Suurbritannia ralliringkondadesse, sest 29. detsembril hukkusid Loco 2 Stages ajalooliste autode rallil Ford Escortil sõitnud Shawn Rayner ja tema kaardilugeja Steve Dear.

Basingstoke’i lähistel juhtunud õnnetuse kohta pole tänaseni mingit täpsemat infot avaldatud, juhtunut uurib politsei. Ralli korraldajad avaldasid vaid minimaalse sisuga teate ning lisasid, et teevad ametivõimudega uurimise käigus igakülgset koostööd.

52-aastane Rayner oli ajalooliste ralliautode omanikke ja huvilisi koondavas sarjas populaarne mees. Ta hakkas vanadel autodel kihutama seitse aastat tagasi, naastes nii rallispordi juurde. 1990ndate aastate alguses oli Raymer edukas rallisõitja, kuid tõmbas siis kahe ränga avarii järel karjäärile joone alla.

Raymer oli kiire nii asfaldil kui ka kruusal, 2017. aasta oli talle seni kõige edukam. Tavaliselt luges talle kaarti Declan Dear, kuid traagiliselt lõppenud Bramley ralli ajaks istus Raymeri kõrvale Declani 64-aastane isa Steve Dear. Temalegi polnud rallisõit võõras – aastakümne eest võistles ta veel ise, kuid taandus siis radadelt, et poja võidukihutamist toetada.

«Võime leida väikest lohutust sellest, et nad tegid viimase hetkeni seda, mida armastasid,» märkis Raymeri ja Deari auto ette valmistanud võistkond Hehku Rally Sport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles