Põhja-Korea teatas, mis alal olümpiamängudel osaletakse

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pyeongchangi taliolümpia maskotid
Pyeongchangi taliolümpia maskotid Foto: Ahn Young-joon/AP

Põhja-Korea esindajad teatasid, et Pyeongchangi taliolümpiamängudel võivad võistelda kaks Põhja-Korea parasuusatajat, vahendab Korea Herald.

Põhja-Korea liider Kim Jong-un ulatas aastavahetuse kõnes oliivioksa ja ütles, et Pyongyang võib osaleda eelseisvatel taliolümpiamängudel.

«Loodame, et Lõuna- ja Põhja-Korea võiksid koos maha istuda ning arutada Põhja-Korea delegatsiooni osalemist Pyeongchangi mängudel ja teisi küsimusi Koreade-vaheliste suhete paranemiseks,» ütles Souli ühinemisminister Cho Myoung-gyon.

Eile katsetati ka taasavatud «kuuma liini» kahe riigi pealinna vahel ning juba arutati ka, millised sportlased diktatuuririiki suurvõistlusel esindavad. Nimelt oli põhjakorealastest olümpianormi täitnud vaid iluuisutajad Ryom Tae-Ok ja Kim Ju-Sik, kuid nemad lasid olümpiakutse vastuvõtmise ametliku tähtaja mööda.

Nüüd teatati, et Põhja-Korea teeb paraolümpial hoopis ajalugu, saates sinna võistlema parasuusatajad Ma Yoo-cheoli ja Kim Jung-hyuni. Seni pole Põhja-Korea kunagi taliparaolümpial osalenud, küll aga võisteldi 2016. aastal Rio de Janeiro paraolümpial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles