Selgus, miks Kontaveit Sydney tenniseturniiri pooleli jättis

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: John Minchillo/AP

WTA edetabelis 34. positsioonil jätkav Anett Kontaveit jättis Sydney tenniseturniiri kvalifikatsioonis kohtumise pooleli, andes kolmandas setis jaapanlannale Shuko Aoyamale (WTA 352.) seisul 0:3 loobumisvõidu. Kohtumise ametlikus protokollis on kirjas, et Kontaveit loobus peapöörituse tõttu. 

Avaseti kaotas eestlanna 5:7, kuid võitis teise 6:4. Kolmandas setis andis Kontaveit seisul 0:3 jaapanlannale loobumisvõidu. Teatavasti on Austraalias praegu kuumad ilmad ning ka täna polnud Sydneys kerge, kui temperatuur küündis 35 soojakraadini. Austraalia lahtisteks tennisemeistrivõistlusteks ennustatakse Melbourne'is temperatuure 38-43 soojakraadi vahel.

KONTAVEIT - AOYAMA 5:7, 6:4, 0:3

Esimene sett kulges murrete tähe all, kuid seti lõpp läks siiski jaapanlannale. Kontaveit lõi esimeses setis neli ässa, Aoyama mitte ühtegi. Eestlanna tegi kaks topeltviga jaapanlanna kolme vastu. Kontaveidi esimeses servi õnnestumise protsent oli 66, Aoyamal 67. 

Teist setti alustas Kontaveit kahe ässaga, minnes setti tänu murdele ka 4:2 juhtima. Siis suutis Aoyama aga eestlanna vastu murda ning pärast poolteist tundi mängitud kohtumist oli seis 4:4. Seejärel suutis Kontaveit Aoyama uuesti murda ning oma pallingut hoides setivõidu vormistada.

Eesti teine number, 32-aastane Kaia Kanepi (WTA 99.) loobus Sydney turniiri kvalifikatsioonist ja hakkab valmistuma 15. jaanuaril algavateks Austraalia lahtisteks meistrivõistlusteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles