Pyeongchangi mäesuusaprintsessi Mikaela Shiffrini uskumatu eesmärk

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval Zagrebis võitis Mikaela Shiffrin karjääri 38. MK-etapi. Auhinnaks oli kristallist kroon.
Kolmapäeval Zagrebis võitis Mikaela Shiffrin karjääri 38. MK-etapi. Auhinnaks oli kristallist kroon. Foto: ANTONIO BRONIC/REUTERS

Ameerika Ühendriikide suurimaks täheks võib Pyeongchangi olümpial kerkida Mikaela Shiffrin, kes on tõusnud naiste mäesuusatamise uueks valitsejaks.

On 2014. aasta 21. veebruar. Sotši olümpial algab naiste slaalomivõistlus. Mäesuusatamise tehnilisim ala pole üldjuhul ameeriklannade meelisdistants olnud, ent seekord hellitatakse lootusi ka teisel pool ookeani. Heledapäine Mikaela Shiffrin on võitnud juba mitu MK-etappi, ent kas ta närvid peavad kogenud Kesk-Euroopa suusatajatega konkureerides vastu ka tähtsaimal tiitlivõistlusel, ei oska veel keegi öelda. Ta on ju alles 18-aastane!

Esimene laskumine. Shiffrin tuhiseb Krasnaja Poljana mäenõlvast alla uskumatu kiirusega, tegemata seejuures ainsatki viga. Finišijoont ületades lööb suurele tabloole aeg 52,68. Ta on alistanud lähemad konkurendid poole sekundiga! Teisel laskumisel saab Shiffrin lubada endale juba kindla peale sõitmist ning kuld ongi käes. USA naine on võitnud 42-aastase vahe järel slaalomis olümpiakulla. Kunagi varem pole seejuures keegi, ei meestest ega naistest, nii noorelt sel alal olümpiavõitjaks kroonitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles