Kanepi kaotus, mis puhus lootused taas lõkkele

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleksid jäid õhku, ent neist hoolimata näitas Kaia Kanepi, et maailma tipp ei asu temast kuigi kaugel.
Oleksid jäid õhku, ent neist hoolimata näitas Kaia Kanepi, et maailma tipp ei asu temast kuigi kaugel. Foto: SAEED KHAN/AFP/Scanpix

Kaia Kanepi mängis maailma edetabeli esikümnesse kuuluva tennisisti vastu viimati maikuus aastal 2015, kui alistus Prantsusmaa lahtiste avaringis Maria Šarapovale. Täpsemalt 955 päeva tagasi. Võidurõõmu nii kõrgest klassist rivaali üle maitses aga veel aasta varem jaanipäeval, mil sundis Wimbledonis relvituks Jelena Jankovici. See oli koguni 1290 päeva eest.

Pärast eilset duelli maailma pingerivi neljanda numbri Karolina Pliškovaga lausus Kanepi: «Hea oli nii tugeva vastasega mängida. Saad aimu, mis seisus ise oled ja mida tuleks paremini teha.» Tõsi, võiduootus pikenes, sest eestlanna kaotas Brisbane’i turniiri varasemate tšempionide vahelises veerandfinaalis tšehhitarile 6:3, 5:7, 2:6.

Lisaks jäid õhku mitmed oleksid - mis saanuks, kui Kanepi ei pidanuks lisaks vägevale vastasele heitlema ka haigusevimmast nõrgestatud organismiga?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles