Kristjan Ilves lõpetas uue aasta avavõistluse viiendana (2)

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Newspix24/SIPA/Scanpix

Kahevõistluse kontinentaalsarja etapil Saksamaal Klingenthalis sai Eesti esinumber Kristjan Ilves viienda koha. Hüppevõistluse oli ta lõpetanud kolmandana.

Ilves hüppas 123,5 meetrit, sai kõigilt kohtunikult stiilihindeks 17,0 ja kogus 123,3 punkti. Teda edestasid mäel kaks norralast: Sindre Ure Sötvikist läks Ilves suusarajale 20 ja Harald Johnas Riiberist 16 sekundit hiljem.

Suusarajal langes 21-aastane elvalane kahe pügala võrra. Etapi võitis hüpete järel seitsmendal kohal asunud prantslane Antoine Gerard, kes edestas Sötvikki ja kaasmaalast Maxime Laheurte'i. Ilves kaotas finišis Gerardile 16,2 sekundiga. Tema suusaaaeg oli paremuselt 24.

Teatavasti oli Ilves eelmise aasta viimasel MK-etapil Ramsaus oma trumbi ehk hüpetega hädas, kurtes tunnetuse puudumist. Kuid tänane võistlus andis alust arvata, et vahepeal on ta kindluse taas leidnud.

Ülejäänud Eesti koondislastel läks tagasihoidlikult: Karl-August Tiirmaa oli 70 võistleja hulgas 30. (kaotust võitjale 2.16,4), Andreas Ilves (+3.23) 50. ja Han Hendrik Piho (+3.38,5) 55.

Eesti koondis reisis tugevuselt teise sarja etapile Saksamaale, kuna sel nädalavahetusel Otepääl toimuma pidanud MK-etapp jäi ära. Sestap on Klingenthalis stardis teisigi MK-sarjast tuntud nimesid.

Kui täna läbiti Klingenthalis viie, siis homme ja ülehomme ootab ees 10 kilomeetri pikkune suusadistants.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles