Eestil libises ajaloo esimene võit Rootsi üle napilt käest (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Anier
Henri Anier Foto: EJL/Twitter

Eesti jalgpallikoondis leppis Abu Dhabis toimunud maavõistluses Rootsiga 1:1 viiki.

Eesti asus kohtumist 58. minutil juhtima, kui kauni värava lõi Henri Anier. Rootsi hakkas pärast kaotusseisu jäämist mängima sirgjoonelisemalt, samal ajal langes Eesti järjest sügavamale kaitsesse. Rootslaste surve kandis vilja kohtumise 79. minutil, kui täpne oli koondise debütant Kalle Holmberg.

Eesti poolelt tegi väga hea mängu väravavaht Marko Meerits, kelle tõrjed päästsid meid korduvalt kaotusseisu jäämisest.

Eesti on nüüd Rootsiga mänginud 17 korral. Kui Rootsil on ette näidata 14 võitu, siis Eesti on rootslaste vastu jätkuvalt võiduta. Küll aga on Eesti koos tänase mänguga suutnud kolmel korral mängida Rootsiga viiki.

Eesti algkoosseis: Marko Meerits, Karl Mööl, Nikita Baranov, Madis Vihmann, Joonas Tamm, Dmitri Kruglov, Artjom Dmitrijev, Ilja Antonov, Sergei Mošnikov, Martin Miller, Henri Anier.

Rootsi algkoosseis: Peter Abrahamsson, Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Joakim Nilsson Joel Andersson, Linus Wahlqvist, Robert Gojani, Kristoffer Olsson, Jiloan Hamad, Nilsson, Jordan Larsson.

Rootsi – Eesti maavõistlus algab pühapäeval Eesti aja järgi kell 19.15 ja toimub ligikaudu 43 000 pealtvaatajat mahutaval Zayed Sports City staadionil. Vastavalt kahe alaliidu vahelisele kokkuleppele mäng FIFA edetabelisse punkte ei anna, kuid mõlemad riigid tunnustavad seda ametliku maavõistlusena.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles