Pöörastes tingimustest toimunud teatevõistluse võitis Rootsi, Eesti finišisse ei jõudnud (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oberhofi teatevõistlus
Oberhofi teatevõistlus Foto: Martin Schutt/AP

Oberhofi laskesuusatamise MK-etapil sõideti täna meeste 4 x 7,5 km teatesõit, mille võitis Rootsi nelik. Eesti teatenelik finišisse ei jõudnud.

Rasketes oludes toimunud võistlust segas tihe udu, mis muutis laskmise eriti raskeks. Rootsi koondise järel sai teise koha Itaalia (+1.10,8), kolmas oli Norra teatenelik (+2.04,6). Kui rootslased kasutaid üheksa varupadrunit ja käisid ühel trahviringil, siis itaallastel tuli kasutada 11 varupadrunit ning käia kahel trahviringil. Norra kasutas 14 varupadrunit ning käis kolmel trahviringil.

Eesti teatenelik võistles koosseisus Rene Zahkna, Roland Lessing, Kalev Ermits ja Kauri Kõiv. Kui Zahkna ja Lessing võtsid kahe peale kaheksa varupadrunit, siis Ermitsal tuli kahe lasketiiru peale käia kokku neljal trahviringil. Kuna kolmanda vahetuse ajal sõideti Eestile ring sisse, ei pääsenud meie ankrumees Kõiv rajale. Protokolli läks Eestile kirja 16. koht.

«Tingimused on naljakad, mitte midagi ei näe. Täitsa umbes, hääle järgi kuulsin, et kukkusid. Ulme!» lausus kahe tiiru peale neli varupadrunit võtnud Lessing pärast enda võistlust ERR-ile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles