Vaid mõned kuud kiiruiskudel olnud ameeriklanna teenis olümpiapileti (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erin Jackson
Erin Jackson Foto: John Locher/AP

25-aastasest Erin Jacksonist saab esimene afroameeriklasest naine, kes osaleb olümpiamängudel pikaraja kiiruisutamises.

Reedel USA katsevõistlustel 500 meetri võistlusel kolmanda koha teeninud Jackson on sealjuures kiiruisutamisega tegelenud vaid neli kuud.

«Ega ma seda oodata küll ei osanud, sest olen alles algaja,» kommenteeris Jackson oma olümpiapileti teenimist. «Ma ei suuda seda ikka veel uskuda.»

Jacksonil on küll kõvasti kogemust rulluiskudel, kuid jääl kiiruisutamisega hakkas ta tegelema alles septembris.

Nii vägeva saavutuse ees võtab mütsi peast ka Norra kiiruisutamisekspert Even Wetten. «Temas on väga palju potentsiaali. Sel korral ta ilmselt veel kuldmedali peale ei sõida, kuid nelja aasta pärast on tal uus võimalus,» ütles Wetten.

Pyeongchangi taliolümpiamängud toimuvad Lõuna-Koreas 9.–25. veebruarini. Otseülekandeid näitavad Eestis ainult Kanal 2, Kanal 12 ja Postimees. Olümpiaraadioks on Kuku. Kiireima ja mitmekülgseima eestikeelse olümpiakajastuse toob spordisõpradeni veebilehekülg om2018.postimees.ee, mida tasub külastada juba praegu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles