Norra kuldmedalilootus: mul puuduvad lihased, olen nõrk

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcus Kleveland
Marcus Kleveland Foto: Instagram

Kuu aja pärast algavatel taliolümpiamängudel loodavad norralased kuldmedalit 18-aastaselt lumelauastaarilt Marcus Klevelandilt. Juba mõnd aega lumelauamaailmas tipus olnud norralane on aga oma edu saavutanud kõige muu kui füüsilise jõuga.

Kleveland, kes valmistub preagu Aspeni X-mängudeks ning olümpiaks, on juba varsemalt võitnud X-mängude pargisõidus hõbemedali ning Big Airis kulla.

Ometi peab ta vähemalt füüsilise tugevuse mõttes end konkurentidega võrreldes üheks nõrgimaks.

«Mul praktiliselt puuduvad lihased. Ma pole üldse tugev. Mõtlen sellele siis, kui näen teisi treenimas. Vahel tunnen, et peaksin isegi rohkem treenima,» ütles lumelaudur NKR-le.

«Praegu aga tunnen, et mul pole jõutreeningute jaoks vajadust. Ilmselt oleksin pidanud seda tegema, aga tunnen end praegu kehas hästi. Sõidan lumelauaga ja mul on lõbus,» jätkas Kleveland.

Küll aga tuleb varem või hiljem Klevelandil ka jõutrenne tegema hakata, sest vigastuste oht on lumelauaspordis suur. Norra lumelauduritega koostööd tegeva osteopaadi Stian Lauritzeni sõnul taipavad ekstreemsportlased tihti jõutreeningute vajalikkusest alles pärast mõnda tõsist vigastust.

«Tegime olümpiasportlastele füüsilised testid ning Marcuse tulemused pole kuigi head,» ütles Lauritzen. Ka Kleveland ise tunnistab, et midagi head testid tõepoolest ei näidanud. «Need testid… ma vihkan neid,» naeris ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles