Ennekuulmatu: Jaapani sportlane segas salaja konkurendi joogi sisse dopingut

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yasuhiro Suzuki
Yasuhiro Suzuki Foto: /AP

Jaapani aerutajale Yasuhiro Suzukile määrati kaheksa aasta pikkune võistluskeeld, kuna ta tunnistas üles, et segas möödunud aasta Jaapani meistrivõistlustel konkurendi joogi sisse dopingut.

Suzuki segas konkurendi Seiji Komatsu joogivee sisse anaboolseid steroide. Mõistagi oli tema eesmärk see, et konkurent dopingukontrollis vahele jääks. Suures

Tema esialgne plaan toimiski, sest Komatsu dopinguproov osutus positiivseks ning talle määrati võistluskeeld. Pärast Suzuki ülestunnistust eemaldas Jaapani Antidopinguagentuur Komatsult võistluskeelu.

«Ma tahtsin Jaapanit esindada Tokyo olümpiamängudel, kuid olin pingereas alles viies,» ütles Suzuki, kes lõpetas korraks ka karjääri, kui tal ei õnnestunud kvalifitseeruda Rio olümpiamängudele. «Teadsin, et kui nii edasi läheb, pole mul Tokyo olümpiale asja ning seetõttu segasingi keelatud ainet tema joogi sisse.»

Suzuki ei suutnud aga kaua valega edasi elada ning tunnistas alaliidule kõik üles. «Tegemist on äärmiselt kahetsusväärse juhtumiga. Sellist asja pole Jaapani spordi ajaloos varem juhtunud. Ma pole tegelikult mitte kunagi sellisest asjast kuulnud,» ütles Jaapani spordivolinik Daichi Suzuki.

Mõlemad sportlased osalesid ka 2017. aasta MMil, kuid kumbki medalit ei võitnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles