Suure tagasilöögi saanud Northug vajab olümpiale pääsemiseks imet

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug krimpsutab nina.
Petter Northug krimpsutab nina. Foto: Johansen, Carina/NTB scanpix

Kunagi maailma murdmaasuusaradasid ainuvalitsenud Petter Northugi šansid jõuda Pyeongchangi taliolümpiamängudele said ränga hoobi. NRK kirjutab, et kahekordne olümpiavõitja haigestus ja ei saa osaleda tänavustel Norra meistrivõistlustel. See muudab tema Lõuna-Koreasse reisimise šansid pigem teoreetiliseks.

Northug on terve tänavuse hooaja olnud kimpus erinevate hädadega. Olematu vormi tõttu jäi ta Tour de Skiks Norra koondisest välja ning pidi osalema Rootsis toimunud Skandinaavia karika etapil, kus põrus aga täielikult. Tagatipuks sai mees külma, mis tähendab, et sel nädalal toimuvatel kodustel meistrivõistlustel jääb tal ilmselt startimata.

«Petter võtab päeva korraga ja võib hiljem Norra meistrivõistlustel võistelda,» sõnas mehe treener Stig Rune Kveen, et Northugi võib nädala lõpus siiski stardis näha, kuid kindlasti jääb ta eemale homsest sprindivõistlusest. Ometi oli just sprint mehele kõige tõenäolisem distants, kus ta olümpiapileti välja võinuks võidelda.

Enne olümpiale pääsevate sportlaste nimekirja lukku löömist saab Northug võimaluse võistelda veel järgmisel nädalal Planicas toimuval MK-etapil, kus samuti kavas sprindidistants, kuid OM-pileti teenimiseks peaks ta seal lendama kui püssikuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles