Ka maailma kolmas tennisist langes Austraalia lahtiste eel vigastuskuradi ohvriks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garbine Muguruza on pidanud Austraalia lahtiste eel kaks soojendusturniiri pooleli jätma.
Garbine Muguruza on pidanud Austraalia lahtiste eel kaks soojendusturniiri pooleli jätma. Foto: PETER PARKS/AFP/Scanpix

WTA edetabelis kolmandat kohta hoidva Hispaania tennisisti Garbine Muguruza ettevalmistus Austraalia lahtisteks on läinud aia taha. Vigastus Sydney turniiril tähendab, et naise aasta esimese suure slämmi turniiri kohal on suured murepilved.

Möödunud nädalal pidi Muguruza võistlema Brisbane’i turniiril, kuid andis juba avaringis krampide tõttu loobumisvõidu. Veidi paremini käis tema käsi nüüd Sydneys, kus esimest asetust omanud hispaanlanna alistas teises ringis Kiki Bertensi (WTA 32.) 6:3, 7:6 (8:6). Pärast matši andis Muguruza aga teada, et loobub vigastuse tõttu edasisest turniirist.

«Olen pettunud, aga rääkisin pärast tänast kohtumist WTA arstide ja oma meeskonnaga ning vastavalt nende soovitusele tuleb mul edasisest turniirist loobuda,» seisis Muguruza tehtud avalduses. «Nii kaua, kui olen siin harjutanud, olen tundnud oma paremas lähendajalihases valu. Eile oli enesetunne parem ja tahtsin mängida. Tänase matši ajal oli valu pidev, aga soovisin siiski võistelda.»

Muguruza on tuttav tennisist meie tennisetippudele. Kui Kaia Kanepi (WTA 79.) on hispaanlannaga kohtunud korra – 2014. aasta Austraalia lahtistel tuli vastu võtta 2:6, 6:2, 2:6 kaotus –, siis Anett Kontaveit on pidanud temaga vastakuti minema viimase kahe aasta jooksul juba kolmel korral. 2016 Austraalias jäi kahes setis peale hispaanlanna, aga mullu madistati kahel korral kolmes setis ning jäädi 1:1 viiki.

Aasta esimene suure slämmi turniir saab alguse tuleval esmaspäeval. Nimekatest naistest on juba võistlemisest loobunud Serena Williams, Viktoria Azarenka ja Svetlana Kuznetsova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles