Kontaveit sai Sydney kuumuses hea kogemuse, Kanepi on taset tõestanud

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pole võimatu, et Austraalia lahtiste teise nädala alguses lähevad Kaia Kanepi (vasakul) ja Anett Kontaveit omavahel vastamisi.
Pole võimatu, et Austraalia lahtiste teise nädala alguses lähevad Kaia Kanepi (vasakul) ja Anett Kontaveit omavahel vastamisi. Foto: Tairo Lutter

Kaia Kanepi mängis Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel viimati kolme, avaringist edasi suutis murda koguni kuue aasta eest. Temalt Eesti esinumbri mantli võtnud Anett Kontaveit kuulus Melbourne’is põhitabelisse kahel eelmisel hooajal, ent võidumaitset pole seni suhu saanud. Ehk teisisõnu: alates jaanuarist 2012 pole Eesti tennisist aasta esimesel suure slämmi turniiril suutnud ainsatki vastast alistada.

Alates esmaspäevast koidab Kontaveidil (WTA edetabelis 34.) ja Kanepil (79.) uus võimalus. Eilne loosimine neid just ülemäära ei soosinud – tabelisse 32. asetuse saanud Kontaveit kohtub esmalt Aleksandra Kruniciga (Serbia, 45.), kellele senise ainsa omavahelise mängu on kaotanud, Kanepi aga Dominika Cibulkovaga (Slovakkia, 26.). Edu korral võib Kontaveiti kolmandas ringis oodata Läti äss Jelena Ostapenko, Kanepi teel on veelgi enam nimekaid mängijaid – Samantha Stosur, Monica Puig, Coco Vandeweghe.

Peaks aga mõlemad suutma need takistused ületada, täitub Eesti tennisesõprade suurim soov: Kanepi ja Kontaveidi vaheline 1/8-finaal…!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles