USA meister seadis Froome’i väited kahtluse alla (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome.
Chris Froome. Foto: Joan Llado/AP

USA cyclo-crossi meister Katie Compton kahtleb Chris Froome’i väites, et astmainhalaatori kasutamine põhjustas liiga kõrge salbutamooli näidu tema dopinguproovis, vahendab Spordipartner.

«Bredenes oli mul sel hooajal astmarünnak ja kasutasin inhalaatorit neli korda enne starti ning kolm korda pärast finišit. Salbutamooli näit jäi pärast seda allapoole nõutavat piiri,» sõnas Compton.

Neljakordne Tour de France’i tšempion Froome põrus 7. septembris Vuelta dopingukontrollis, kui tema proovist leiti lubamatus koguses salbutamoli nimelise astmarohu jälgi. Froome’i proovis oli salbutamoli 2000 nanogrammi milliliitri kohta. WADA reeglid lubavad 1000 ng/ml kasutamist.

Compton lisas: «Pole loogiline, et pärast nii suurt salbutamooli kogust on sportane võimeline nii palju pingutama. Mulle tundub, et midagi enamat on teoksil.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles