Prantsusmaa liigasüsteem peatas eksimuste tõttu väravajoonetehnoloogia kasutamise

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adrien Rabiot
Adrien Rabiot Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS

Prantsusmaa liiga on peatanud väravajoonetehnoloogia kasutamise, kuna viimases kahes karikamängu veerandfinaalis juhtus kaks eksimust. Otsus puudutab nii Prantsusmaa kõrgliigat, esiliigat kui karikavõistlusi. 

PSG - Amiens karikakohtumises ei andnud tehnoloogia väljakukohtunikule märku Adrien Rabiot' väravast, samas kui videokohtunik otsustas värava määrata.

Angers - Montpellier mängus pani tehnoloogia millegipärast kohtuniku käekella värisema, kuigi olukorras väravat ei löödud. Pärast seda intsidenti otsustas kohtunik teisel poolajal ilma «abistava» tehnoloogiata vilistada.

Väravajoonetehnoloogiat on Prantsusmaal kasutatud alates 2015. aastast. Juba eelmisel kuul ähvardas Prantsusmaa liigasüsteem tehnoloogiast korduma kippuvate vigade tõttu loobuda. Praeguseks on tehnoloogia kasutamine ajutiselt peatatud ning järgmisel nädalal tulevad liiga tähtsad ninad kokku, et olukorda sügavamalt arutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles