Haigus ja salvrätikud ehk kuidas jälgis Šarapova Austraalia lahtiseid

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova.
Maria Šarapova. Foto: DAVID GRAY/REUTERS

2016. aasta Austraalia lahtistel meistrivõistlustel keelatud aine meldooniumiga põrunud viiekordne suure slämmi turniiri võitja, 30-aastane venelanna Maria Šarapova osaleb aastase vahe järel Austraalia lahtistel. 

Venelanna osales šveitslase Roger Federeriga Austraalia lahtiste loosieelsel protseduuril ning rääkis tennisesõpradele muuhulgas ka ajast, kui konkurendid üle maailma erinevatel turniiridel võistlesid ja tema seda kõike huviga jälgis.

Möödunud aastal võidutses finaalmängus ning krooniti seitsmendat korda Austraalia lahtiste tšempioniks ameeriklanna Serena Williams. «Ma vaatasin eelmisel aastal kogu turniiri ja mäletan seda väga hästi,» meenutas sel ajal gripis olnud Šarapova.

«Olin salvrätikutega voodis ning jälgisin televiisori vahendusel, lootes, et panen järgmisel aastal uuesti end sellel väljakul proovile,» rääkis Šarapova. «Siinviibimine on uskumatult eriline,» lisas venelanna, kes läheb avaringis vastamisi Saksamaa esindaja Tatjana Mariaga.

Šarapova sõnul polnud tennisekarussellist eemalolemine sugugi kerge. «Ma ei kavatsenud kordagi karjääri lõpetada, kuid teismelisena poleks ma kunagi arvanud, et mängin ka 30-aastaselt,» jagas venelanna oma mõtteid.

Ta lisas: «Ma arvasin, et võidan mõned turniirid ja loon pere. Siin ma olen. Sport on mulle väga palju andnud ja loodetavasti loon ka peagi perekonna.»

Austraalia lahtised algavad 15. jaanuaril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles