Kristjan Ilves: hoovõtul on meeletu varu

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Romina Eggert/Suusaliit

Kahevõistluse maailmakarikasarja etapil Val di Fiemmes 28. koha saavutanud Kristjan Ilves oli pärast võistlust rahul murdmaasõiduga. Tulemus hüppemäel valmistas pettumust.

Hüppevõistlusel ebaõnnestunud ja 120 meetrise õhulennuga 27. koha saanud Ilves polnud hüppega rahul. «Mingid probleemid on hoovõtuga või rajaga. Kuidagi ei saa hakkama seal,» sõnas Ilves võistlusjärgses intervjuus Postimehele.

«Hoovõtuga parimatele kaks kilomeetrit tunnis kaotada on meeletu. Tehnilise poole pealt pole midagi häda. Mingi imelik asi on sellega. Pean leidma, mis hoovõtus kiirust paremaks teeb. Tuleb nuputada, sest praegu on meeletu varu,» lisas Ilves.

Suusarajal loovutas Ilves ühe positsiooni ning kaotas finišis võitjale kaks minutit ja 23 sekundit ehk 10 km pikkuse distantsiga loovutas eestlane ligikaudu pool minutit. «Suutsin pingutada lõpuni välja – midagigi positiivset,» rääkis Ilves ning lisas, et sõiduvorm pole veel sugugi ideaalilähedane.

Ilves, kes harjunud murdmaasõitu alustama esikümnes, pidi seekord startima võistlejaterivi keskelt. «Eks see on keeruline – alustad esiotsa vendadest natuke kiiremini. Hea punt oli paarkümmend sekundit eespool. Sinna sisse ei jõudnud ja häid vedureid ka polnud,» rääkis Ilves.

Homme leiab Val di Fiemmes aset paarissprint, kuid Ilves kasutab laupäeva puhkamiseks ning naaseb võistlustulle pühapäeval, kui toimub taaskord individuaalvõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles