Vormelimaailmas kruvib pullikakaskandaal

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Rossi 2015. aasta Mehhiko GP-l
Alexander Rossi 2015. aasta Mehhiko GP-l Foto: Mark Thompson/AFP

F1-sarjas on juba mitmendat hooaega Haasi näol olemas USA meeskond. Viimati roolis mõni ameeriklane F1-autot aga 2015. aastal, kui Manoris sai oma võimaluse Alexander Rossi.

Haasi tiimijuht Günther Steiner andis hiljuti intervjuu Autosportile, kus nentis, et nende meeskonna prioriteediks ei ole oma masinasse mõne ameeriklase istutamine. «See oleks üks meie siht, aga hetkel ei ole Ameerikas keegi F1-sarjaks valmis,» hindas itaallane USA mootorisportlaste taset kasinaks.

Ameeriklastele mõistagi oma sportlaste mahategemine ei istu. IndyCar sarjas võistlev Graham Rahal näitas oma pahameelt välja sotsiaalmeedias: «Täielik pullikaka! Haas, kui te päriselt ka seda usute, siis miks mitte mõnele meist helistada ja võimalust anda?» Võidusõitja lisas, et tema hinnangul suudavad ameeriklased kõigile maailma võistlejatele tagatulesid näidata.

Oma sõna ütles vaidluses sekka ka Rossi, kes pärast F1-sarjast taandumist on võitnud USA mainekaima võistluse, Indianapolise 500 miili võidusõidu. Mehe sõnum oli lihtne: «Õige.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles