Björgen julgustas keerulises seisus Northugi pingutama

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: JON OLAV NESVOLD/imago/Bildbyran

Norra murdmaasuusataja Marit Björgeni sõnul on Petter Northugi võimalused olümpiamängudele pääsemiseks minimaalsed, kuid sellegipoolest julgustas kaasmaalast pingutama. 

Northug on terve tänavuse hooaja olnud kimpus erinevate hädadega. Olematu vormi tõttu jäi ta Tour de Skiks Norra koondisest välja ning pidi osalema Rootsis toimunud Skandinaavia karika etapil, kus põrus aga täielikult. Terviseprobleemid ei lubanud norralasel võistelda ka kodustel meistrivõistlustel.

Björgeni hinnangul on Northugi võimalused õhkõrnad. «Tema võimalused ripuvad väga õhukese niidi otsas. Petterit ei või iial teada, aga aeg hakkab otsa saama,» sõnas Björgen väljaandele VG.

Enne olümpiale pääsevate sportlaste nimekirja lukku löömist saab Northug võimaluse võistelda veel järgmisel nädalal Planicas toimuval MK-etapil, kus kavas sprindidistants. «Ta peab olema väga motiveeritud, aga ma ei tea, kas Petteril enam jagub motivatsiooni. Seda oskab vaid tema öelda,» lisas Norra naissuusataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles