Veerpalude dünastia võidukäik ja segadus olümpiapiletitega

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus ja Anette Veerpalu.
Andrus ja Anette Veerpalu. Foto: Tairo Lutter

Andreas Veerpalu (23) ning tema õde Anette Veerpalu (21) tegid nädalavahetusel Eesti meistrivõistlustel peaaegu puhta töö. Neljast Eesti meistritiitlist võideti kahe peale kolm. See oli piisav põhjus, et õhtul vanemate juures väike pidu pidada. Lisaks veel fakt, et pärast kaheksat aastat on taas Veerpalu nimi olümpiamängudel esindatud.

Esialgu on olümpiakoht kindel vaid Anette Veerpalul, kes teenis selle välja karjääri teise Eesti meistritiitliga. Andreas Veerpalu pääs olümpiale on veel lahtine ning oleneb sellest, kas Eesti meessuusatajad saavad peale oma kolme garanteeritud olümpiakoha ka lisakohti või mitte.

«Seis on päris segane ja ega ma ise ka päris täpselt sellest veel aru saa. Kuulsin eile (üleeile – toim) kedagi rääkimas, et Eesti meistrivõistlused ei loegi midagi. Ma ikkagi loodan, et neid võetakse arvesse,» ütles Andreas Veerpalu, kes võitis nädalavahetusel kuldmedali nii 15 km vabatehnikas kui 30 km suusavahetusega sõidus. Tema hinnangul oleks kummaline, kui olümpia katsevõistlustena välja reklaamitud Eesti meistrivõistlused olümpiakohtade määramisel arvesse ei läheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles