Kiirlaskumine kujunes itaallannade peoks, Vonn jäi tipust kaugele

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofia Goggia (keskel), Federica Brignone (vasakul) ja Nadia Fanchini tõid Itaaliale kolmikvõidu.
Sofia Goggia (keskel), Federica Brignone (vasakul) ja Nadia Fanchini tõid Itaaliale kolmikvõidu. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

Austrias Bad Kleinkirchheimis peetud mäesuusatamise MK-etapil lõid naiste kiirlaskumises auhinnalaua puhtaks itaallannad. Mäetipus valitsenud udu tõttu lühendatud rajal peetud sõidu võitis Sofia Goggia.

Talle järgnesid kaasmaalannad Federica Brignone ja Nadia Fanchini, kaotades Goggiale vastavalt 1,10 ja 1,45 sekundiga. Udus ja lumesajus kulutasid parimad raja läbimisele vaid veidi üle minuti, mis teeb eriti suureks 27. koha saanud ameeriklanna Lindsey Vonni kaotuse. Vonn jäi Goggiast koguni 3,03 sekundi kaugusele.

Pikalt vigastustega hädas olnud ja samal põhjusel nelja aasta eest Sotši olümpiast eemale jäänud Vonni jaoks oli märksa tähtsam aga eilne supersuurslaalom, kus ta sai 9. koha ja tagas sellega pääse Pyeongchangi olümpianõlvadele. Tegu oli Vonni esimese stardiga pärast 16. detsembri võitu Val d'Isere'i MK-etapil. Nüüd on 33-aastasel ameeriklannal aega end vormi ajada, et üritada korrata 2010. aasta mängude saavutust. Toona võitis ta Vancouveris kiirlaskumises kulla ja supersuurslaalomis pronksi.

Lindsey Vonn tagas nädalavahetusega pääsu Pyeongchangi olümpiale.
Lindsey Vonn tagas nädalavahetusega pääsu Pyeongchangi olümpiale. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles