Austraalia lahtiste blogi: Suarez Navarro alistas ka teise eestlanna (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit ja Carla Suarez Navarro
Anett Kontaveit ja Carla Suarez Navarro Foto: PAUL CROCK/AFP/Scanpix

Eestlaste jaoks lõppesid Austraalia lahtised tennisemeistrivõistlused neljandas ringis, kui Anett Kontaveit kaotas Carla Suarez Navarrole 6:4, 4:6, 6:8. Kaks päeva varem oli hispaanlanna samuti kolmes setis lõpetanud Kaia Kanepi turniiri.

jääb napilt nägemata eestlannade duell: Anett Kontaveit jõudis kaheksandikfinaali, kus kohtub Kaia Kanepi alistanud Carla Suarez Navarroga. Mäng peetakse Eesti aja järgi öösel vatu pühapäeva kell 2 ning Postimees.ee ja Kanal 12 näitavad seda otsepildis.

NELJAS RING:

Kahjuks saab Suarez Navarro kätte ka teise eestlanna skalbi. Kontaveit juhtis kohtumist 6:4, 4:1 ja oli teises setis ees kahe murdega, kuid siis meie esireketi mäng lagunes. Suarez Navarro suutis enda esituse hoida samal tasemel, võita teise seti ja panna oma paremuse maksma ka pingelises kolmandas, kuigi oli sealgi Kontaveidi 5:4 eduseisus murdega maas.

KOLMAS RING:

Anett Kontaveidi ülesanne polnud kerge - vastaseks tuli maailma seitsmes reket Jelena Ostapenko. Eesti - Läti matši võitis seekord eestlanna 6:3, 1:6, 6:3.


 Kaia Kanepi teekord Austraalia lahtistel lõppes kolmandas ringis, kui pärast võimsa avaseti võitmist kaotas Kanepi lõpuks Carla Suarez Navarrole 6:3, 1:6, 3:6. Kanepi avaldas pärast mängu, et on tegelikult olnud alates Brisbane’i turniiri teisest ringist haige.

«Terve Austraalia lahtiste eelse nädala ei saanud ma teha korralikku ettevalmistust ning tänane energialangus ja -tühjus olid ka sellest tingitud. Ka eelmistes ringides võinuks nii minna, kui mängud oleksid olnud pikemad, aga seal ei pidanud ma nii palju jooksma.»


TEINE RING:

Kanepi (WTA 79.) alistas teises ringis 6:4, 6:3 Puerto Rico tennisisti Monica Puigi (WTA 58.). Kanepi alustas rabedalt ja Rio olümpiavõitja Puig läks kiiresti 3:0 juhtima, ent Kanepi suutis seisul 1:4 end tagasi võidelda ning järjest seitse geimi võita. Tund ja 20 minutit kestnud kohtumises servis Kanepi neli ässa ja tegi kaks topeltviga, Puigi vastavad näitajad olid kaks ja kuus. 

Kontaveit pidi esmalt oma kohtumist väga pikalt ootama, sest horvaat Ivo Karlovici ja jaapanlase Yuichi Sugita kohtumine kestis 4 tundi ja 33 minutit. Lõpuks võitis Karlovic 7:6, 6:7, 7:5, 4:7, 12:10 ning pääses kolmandasse ringi.

Eesti esireket (WTA 33.) alistas sakslanna Mona Bartheli (WTA 53.) 6:3, 4:6, 6:3. Veidi enam kui poolteist tundi kestnud kohtumises lõi Kontaveit kuus ässa Bartheli kolme vastu, lihtvigu tegi Barthel 36 Kontaveidi 27 vastu. Kontaveidi kolmanda ringi vastane Jelena Ostapenko oli teises ringis 6:3, 3:6, 6:4 parem hiinlanna Ying-Ying Duanist (WTA 84.).

Video Kanepi ja Puigi kohtumise tipphetkedest:

Video Kontaveidi ja Bartheli matši tipphetkedest:

AVARING:

Kanepi ja Kontaveit andsid Austraalia lahtistele tennisemeistrivõistlustele meeldiva avalöögi, sest mõlemad eestlannad pääsesid avaringist edasi. Kanepi alistas kindlalt 6:2, 6:2 maailma edetabelis 26. kohal oleva slovakitari Dominika Cibulkova ja Kontaveit oli 6:4, 7:5 parem edetabeli 45. reketist Aleksandra Krunicist.

 «Mul pole midagi kaotada ja ühtegi edetabelipunkti vaja kaitsta – kõik, mis ma siin teen, tuleb ainult kasuks!» lausus Kontaveit Postimehele pärast võitu Krunici üle. «Algus oli veidi närviline, aga siis sain mängu rohkem käima. Mõlemad setid läksid küllaltki tasavägiselt, nii et mul on väga hea meel, et suutsin tähtsad punktid enda poole pöörata,» võttis eestlanna avamatši kokku.

Video Kanepi ja Cibulkova kohtumise tipphetkedest:

Video Kontaveidi ja Krunici kohtumise tipphetkedest:

Kuidas mängud kulgesid ning mis Austraalia lahtistel veel toimub, saab pikemalt lugeda allolevast blogist!

Tagasi üles