Homme on Kanal 12 eetris saade ümbermaailmapurjetamise tippvõistluse Volvo Ocean Race kolmandast etapist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MAPFRE
MAPFRE Foto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Teisipäeval, 16. jaanuaril kell 21:00 näitab Kanal 12 kokkuvõttesaadet avamerepurjetamisvõistluse Volvo Ocean Race kolmandast etapist Kaplinnast Melbourne’i. Saatejuht on purjetaja Lauri Väinsalu.

Volvo Ocean Race kolmanda etapi Lõuna-Aafrikast Kaplinnast Austraaliasse Melbourne’i võitis ka eelmisel, Lissabon – Kaplinn etapil parim olnud hispaanlaste MAPFRE tiim. Kaplinnast Melbourne’i purjetades läbisid jahid 6500-meremiilise teekonna Lõuna-Jäämere karmides tingimustes.

Teisel järjestikusel etapil tuli MAPFRE’l end võidule purjetada jälitajapositsioonilt ning teist korda järjest napsasid nad esikoha Hiina lipu all võistleva Dongfeng Race Team’i ees, kellest mööduti etapi keskpaigas. Kaplinnast Melbourne’i purjetamiseks kulus MAPFRE’l täpselt 14 päeva, 4 tundi, 7 minutit ja 21 sekundit.

Teisena jõudis Melbourne’i vigastatud kiilu kiuste Donfeng Racing Team ning kolmanda poodiumikoha võttis Kaplinn – Melbourne etapil USA/Taani võistkond Vestas 11th Hour Racing.

Üldjärjestus ja punktitabel kolme etapi järel:
1. MAPFRE – 29 punkti
2. Dongfeng Race Team – 23 punkti
3. Vestas 11th Hour Racing – 23 punkti
4. Team Brunel – 14 punkti
5. Sun Hung Kai/Scallywag – 11 punkti
6. Team AkzoNobel 7 – 9 punkti
7. Turn the Tide on Plastic – 6 punkti

Neljas etapp Melbourne’ist Hong Kongi startis 2. jaanuaril. Etapi liidriks on praegu Hong Kongi enda tiim SHK/Scallywag, teisel positsioonil paikneb Vestas 11th Hour Racing ning kolmas on Hollandi Team AkzoNobel.

Volvo Ocean Race on purjetamise märgiline võidusõit ümber maailma ja professionaalsete meeskondade ülim proovikivi. Võidusõit sai alguse 1973. aastal Whitbread Round the World Race nime all ning senise 12 sõidu jooksul on osavõtjaid kogunenud üle 2000 purjetaja. 2017-2018 võidusõit algas Alicantes, Hispaanias 22. oktoobril ja lõppeb Haagis, Hollandis 2018. aasta juunis. Võistlusdistants koosneb üheteistkümnest etapist kokku üle 45000 meremiiliga (üle 83000 kilomeetri), mis viivad purjetajad 12 suurlinna kuuel kontinendil. Volvo Ocean Race peetakse üheks mentaalselt ja füüsiliselt raskeimaks võistluseks maailmas.

Volvo Ocean Race kodulehekülg

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta-aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race’i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles