Video: Austraalia tennisetäht pruukis publiku aadressil f-tähega roppust

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Australia's Nick Kyrgios reacts during their men's singles first round match against Brazil's Rogerio Dutra Silva on day one of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 15, 2018. / AFP PHOTO / SAEED KHAN / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Australia's Nick Kyrgios reacts during their men's singles first round match against Brazil's Rogerio Dutra Silva on day one of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 15, 2018. / AFP PHOTO / SAEED KHAN / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE -- Foto: SAEED KHAN/AFP

Kodupubliku lootused on tänavustel Austraalia lahtistel Nick Kyrgiose õlul, kes alustaski turniiri veenva 6:1, 6:2, 6:4 võiduga brasiillase Rogerio Dutra Silva üle. Tegu polnuks aga Kyrgiosega, kui paha poisi kuulsusega mees ei oleks suutnud mängu jooksul vähemalt ühe korra ebatavalisse situatsiooni sattuda.

Seis oli avasetis 3:1 ja Kyrgios servis, kui publikust keegi teda häiris. Kyrgiose vastus oli konkreetne: «Shut the f*** up, man!» ehk «Suu kinni, raisk!»

Pukikohtunik Fergus Murphy määras Kyrgiosele f-tähega algava vägisõna kasutamise eest otsekohe hoiatuse, nagu reeglid ette näevad. Karistuse vastu austraallane eriti ei vaielnud, küll aga laskus ta järgmise pooltevahetuse ajal kohtunikuga dialoogi teemal «miks asi üldse nii kaugele läks».

«Sa ei pea tegema muud kui ütlema, et oldagu, palun, servimise ajal vaikselt,» arvas Kyrgios. «Kui sa oleksid seda kohe teinud, ei oleks ta mind teist korda enam seganud, eks ju? Eks ju? Miks sa seda siis ei teinud?»

Murphy selgitas aga, et ta ei saa hakata esimese häälitsuse peale kohe publikut noomima. «Kui üks mees midagi hüüab, ei ütle ma midagi.»

Viimane sõna jäi siiski (loomulikult) Kyrgiosele: «Aga kas ta on pärast sinu ütlemist midagi hüüdnud? Ei ole, eks? No näed siis.»

Teises ringis läheb Kyrgios vastamisi Viktor Troickiga, kes oli viiesetilises mängus parem austraallasest Alex Boltist. Seejuures kaotas Troicki kaks esimest setti, kuid võitis siis kolm järgmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles