Bjørndalenit tabas sama saatus, mis tema tõttu Norra kunagist legendi 24 aastat tagasi (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Björndalen.
Ole Einar Björndalen. Foto: MATTHIAS BALK/AFP

Eile selgus, et laskesuusatamise legend Ole Einar Bjørndalen ei mahtunud Norra olümpiakoondisesse. See tähendab, et kaheksa olümpiakulda ja kokku üldse 13 olümpiamedalit võitnud norralase CV-sse jääb kuutel olümpiamängudel osalemine. 

Bjørndaleni olümpialt eemale jäämine polnud tegelikult üllatus, sest sel hooajal on norralane sõitnud võrreldes koduste konkurentidega märgatavalt kehvemini. MK-etappidelt on tal tänavu ette näidata 18., 31., 18., 28., 46., 52., 36. ja 42. koht.

Siiski oli see Norra spordijuhtidele raske otsus, sest Bjørndaleni puhul on tegu legendiga, talispordi läbiaegade edukaima olümpiasportlasega. Samas peaks olukord Bjørndalenile tuttav olema, sest 24 aastat tagasi Lillehammeri olümpial lülitas toona 19-aastane Bjørndalen koondisest välja kunagise legendi 35-aastase Eirik Kvalfossi.

Siis oli Norra talispordisõpradel raske mõista, kuidas peaks juunioride eas olev Bjørndalen üle sõitma kolmedel olümpiamängudel võistelnud ning kolm olümpiamedalit võitnud sangari. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles