Sada kilomeetrit kannatusi talveöises metsas (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mis saab siis, kui panna kokku 101 km pikkune ultrajooks metsikul maastikul, pakane ja talveöö? Taliharja Vanakuri! Karm katsumus tõeliselt sitketele spordimeestele, aga mitte ainult meestele – finišisse murdis ka kaks naist.

Ihuüksi kottpimedas metsas! Härmas puud helgivad vastu nagu metslooma silmad, jalgade all on külmunud maapinda kattev konarlik jää. Üle kolmteistkümne külmakraadi laotub täielik vaikus. Taevas on selge ja vaatamisväärselt tähti täis, kuid kellelgi pole aega seda imetleda. Vaja kaardis püsida ja jalgade valu anda, sest 101 kilomeetrit krõbedas talveöös pole naljaasi.

Selle aasta talv pole külmakraadidega helde olnud. Mõni harv miinus siia-sinna, näpuotsaga lund... Seega olid kõik 38 hullujulget, kes end seiklusvõistluse «Taliharja Vanakuri» starti asutasid, võrdselt kehvas seisus. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles