Tänak mainekale väljaandele: M-Sport eelistas Ogier'd

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: RallySport Magazine

Kahe hooaja vahel M-Spordi rallimeeskonnast Toyotasse kolinud Ott Tänak rääkis intervjuus Motorsport Newsile, miks ta otsustas meeskonda vahetada ning võrdles põgusalt ka kahte autot.

Nagu Tänak varasemaltki on öelnud, kinnitas ta ka Motorsport Newsile, et meeskonnavahetuse peamine põhjus on eesmärk võita maailmameistritiitel. Selleks on Tänakul enda hinnangul parim võimalus just Toyotas.

Sealjuures tahtis Tänak summutada jutud, et otsust mõjutas Toyota pakutav kõrge palk, sest tema sõnul oli nii M-Spordi kui Toyota pakutav leping rahaliselt võrdne.

«Ma tahtsin võimalust võidelda MM-tiitli eest. Isegi oma esimesel aastal said Toyota kutid väga hästi hakkama ja tõestasid, et neis on potentsiaali. See oli üks põhjus,» ütles Tänak.

«Meil oli Sebastien Ogier’ga väga hea koos töötada. Meil oli tugev tiim, kuid vahepeal olid finantsilised võimalused meeskonnas piiratud. Meie autot ei arendatud nii palju edasi kui Sebastieni oma. Olime eelmisel aastal meeskonnas teine number ning oleksime seda olnud ka tulevikus. Toyotasse minek oli minu väljavaadete avamiseks vajalik,» jätkas eestlane.

Kaheaastase lepingu sõlminud Tänak lõpetas Monte Carlo nelja päeva pikkuse testi, samuti on ta testinud kaks päeva autot Rootsi lumel. Eestlase sõnul läheb ta esimestele rallidele koguma punkte ning mitte kohe rallivõitu otsima.

«Kindlasti on Toyota võimeline võitma juba Monte Carlos, kuid võib-olla ei ole kõige targem meil kohe võitu noolima hakata. Tahan end autos hästi tunda ning võtta mõned punktid. Pärast Montet on meil mõned rallid, kus saame autost juba rohkem välja võtta. Rootsi ralli sobib näiteks minule ja autole hästi.

M-Spordi Fordi ja Toyotat võrreldes Tänak kuigi avatult ei räägi. «Kindlasti on need autod erinevad, kuid ma suudaksin leida positiivseid ja negatiivseid külgi mõlema puhul,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles