Andres Sõber asus Aseri koolis tööle õpetajana

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber.
Andres Sõber. Foto: Arvet Mägi

61-aastane korvpallitreener Andres Sõber asus uue aasta alguses Aseri koolis tööle kehalise kasvatuse õpetajana.

«Uurisin juba enne kooliaasta algust, ega kooli kehalise kasvatuse õpetajat vaja ole. Siis ei olnud. Aga nüüd langes üks õpetaja ära ja pakutigi kohta mulle,» ütleb Sõber. «Nii nagu mul on treenerina oma nipid, nii on mul ka õpetajana.»

«Minu jutt on konkreetne. Enamikele lastele mu võtted meeldivad. Ja nendele, kes kohe ei mõika, et tunnis olen peremees mina, teeme asjad kiiresti sedasi selgeks, et peagi probleeme enam ei esine.»

Sõber nendib, et temast kui Rakvere Tarva ja Eesti koondise endisest treenerist paljud lapsed kuulnud pole.

«Ega ma polegi kunagi selle peale välja läinud, et vaadake nüüd, mina olen Andres Sõber. Lastele tuleb oma tegudega näidata, et sa oled autoriteet. Aga kui mõni hakkab vaidlema, siis olen tõesti öelnud, et kuulge, mind on kahel korral Eesti parimaks korvpallitreeneriks valitud,» muigab Raplamaalt pärit Sõber, kes jätkab ka Viru-Nigulas kahele noortegrupile korvpallitreeningute andmist.

1978. aastal Tallinna Pedagoogilise Instituudi (TPedI) lõpetanud Sõber on varasemalt olnud õpetaja Arte Gümnaasiumis, Tallinna Reaalkoolis, Inglise kolledžis ning Soomes Lappenrannas ja Helsingis. Inglise kolledžis oli ta seejuures ka klassijuhataja. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles