Kontaveit-Ostapenko eel: Eesti ja Läti kibedaimad spordiduellid

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas täna kisab võidurõõmust Anett Kontaveit või Jelena Ostapenko?
Kas täna kisab võidurõõmust Anett Kontaveit või Jelena Ostapenko? Foto: SAEED KHAN/AFP/Scanpix

Pole midagi magusamat kui naabri alistamine ja midagi valusamat kui allavandumine vastasele, kel olevat kuulujuttude järgi kuus varvast. Täna kohtuvad Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel Anett Kontaveit (WTA 33.) ja Jelena Ostapenko (WTA 7.) ning Eesti-Läti igipõline kirev spordivastasseis saab järjekordse peatüki.

Kontaveit vs. Ostapenko

Aasta oli 2015, kui verinoored tennisistid Kontaveit ja Ostapenko Ilkley 50 000 dollari suuruse auhinnafondiga muruturniiril kohtusid. Kontaveit põrmustas lätlanna 6:1, 6:2. Täna sammuvad Austraalia lahtistel väljakule aga juba hoopis teist masti tennisistid – mõlemal jäi selja taga läbimurdeaasta ning nüüd vajab väljaselgitamist, kes on tegelikult Liivimaa parim reketitaltsutaja. Õnneks on eestlastel võiduks ka varuvariant – kui Ostapenko ka peaks Kontaveidist jagu saama, võib ta järgmises ringis kohtuda Kaia Kanepiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles