Postimehe video: Kontaveit ei saanud aru, et vigastus oleks ravipausi võtnud Ostapenkot häirinud (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Suurel slämmil on võidud esikümne mängijate üle ikka palju magusamad kui teistel turniiridel. Kaalul on rohkem. Mängisin hea mängu, võitlesin kõvasti ja olen väga rahul,» võttis Anett Kontaveit (WTA 33.) kokku oma tänase mängu Austraalia lahtistel, kus alistas lätlanna Jelena Ostapenko (WTA 7.).

Kontaveidi võidunumbrid olid 6:3, 1:6, 6:3. Kui kahes esimeses setis oli üks tennisist selgelt teisest üle, siis kolmandas oli 3:3 seisuni mäng ülimalt tasavägine. 13 minutit kestnud seitsmendas geimis sai Kontaveit aga pärast seitsmendat 40:40 viigiseisu Ostapenko murtud ja rohkem ei olnud lätlannal meie esireketi vastu rohtu.

«Kindlasti oli see väga tähtis geim. Minul oli enne murdevõimalusi, tal geimpalle. Lõpuks oli üks pikk-pikk geim, mille võit andis mulle enesekindlust juurde ja temalt võttis veidi ära,» rääkis Kontaveit. Kui Postimehe ja Kanal 12 otseülekande vaatajale võis see tunduda ülimalt pika pusimisena, siis väljakul mängijad sellele ei mõtle, selgitas tennisist. «Seal võib ju olla, et mängid ühe punkti ja lähed toolile istuma. Võtad punkt korraga. Mul polnud õrna aimugi, mitu tasaseisu meil oli või kui kaua geim kestis. Mängus üritad igale punktile eraldi keskenduda.»

Matši kohta võib eestlanna poolt vaadates öelda tegelikult «lõpp hea kõik hea», sest vahepeal polnud tema mängus kindlust ollagi. Kontaveit suutis avasetis võita kõik Ostapenko servigeimid. Selle peale kutsus lätlanna väljakule arsti, lasi oma vasaku sääre kinni siduda, lonkas veidi demonstratiivselt, kuid mängis siis edasi sootuks vihasemat tennist kui varem.

«Paus oli hästi pikk ja pärast oli raske käima saada,» nentis Kontaveit, et Osapenko tohterdamine lörtsis tema esitust. Tulemus oli näha: teine sett kuulus 1:6 lätlannale. Fännidel tekkis õigustatud küsimus: kas vigastus oli ikka tõeline või teeskles Ostapenko seda hinge tõmbamiseks.

Kontaveit: «Tema jooksis samamoodi edasi, võitles ja karjus – ma ei leia, et temal midagi oleks arstipausiga muutunud. Mul oli raskem rütmi tagasi saada. Ta sai palli veerema ja mul oli raske teda peatada. Otsustavas setis sain aga oma mängu käima ja ühe tasavägise geimi enda poole kallutada».

Neljandas ringis ootab Kontaveiti kohtumine Carla Suarez Navarroga (WTA 39.), kes alistas täna Kaia Kanepi (WTA 79.). «Muidugi kahju, et Kaia kaotas, aga on nagu on,» ei lubanud Kontaveit endale pikemaid mõtisklusi olemata jäänud eestlannade duelli kohta. Kontaveit nentis, et kindlasti tuleb lahing hispaanlannaga hoopis teistsugune kui tänane matš Ostapenkoga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles