Kontaveit märkis Ostapenkot alistades maha uue ja olulise tähise

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Toru Hanai/Reuters/Scanpix

Austraalia lahtistel maailma seitsmenda reketi Jelena Ostapenko alistanud ja neljandasse ringi jõudnud Anett Kontaveit on nüüd karjääri jooksul maailma esikümnesse kuuluvast tennisistist jagu saanud kolm korda. Esmakordselt õnnestus tal seda teha aga suure slämmi turniiril.

Kaks varasemat võitu pärinesid mullusest, kui eestlanna alistas aprillis esmalt Stuttgarti turniiril hispaanlanna Garbiñe Muguruza 2:6, 7:6 (1), 6:1 ja seejärel maikuus Rooma turniiril toonase esireketi Angelique Kerberi 6:4, 6:0.

Esimene kohtumine 2016. aasta Austraalia lahtistel Muguruzaga lõppes toona edetabeli 3. kohta hoidnud hispaanlanna üsnagi kindla 6:0, 6:4 paremusega. Mullu mindi Pariisis uuesti vastamisi, siis jäi 5. reket tasavägises mängus peale 6:7 (4), 6:4, 6:2. Veelgi valusam oli Wimbledonis maailma viiendalt reketilt Caroline Wozniackilt saadud 3:6, 7:6 (3), 2:6 kaotus.

Teoreetiliselt on Kontaveidil võimalik tänavu Austraalias selle eest taanlannale kätte maksta – tuleb vaid alistada neljandas ringis Carla Suarez Navarro ning siis Wozniackile veerandfinaalis tuul alla teha. Mõistagi eeldusel, et Wozniacki nii kaugele jõuab.

Ajaloo huvides – esmakordselt kohtus Kontaveit maailma esikümne mängijaga juba 2011. aastal, kui oli Tallinnas Fed Cupi raames vastamisi valgevenelanna Viktoria Azarenkaga. 15-aastasel Kontaveidil toona maailma tipu vastu veel relvad puudusid, Azarenka võitis 6:2, 6:0. Nimekirjast on veel mainimata kaks kohtumist praeguse maailma esireketi Simona Halepiga, kellele Kontaveit kaotas mullu Miamis 3:6, 0:6 ja Roomas 2:6, 4:6. Toona oli Halep maailma edetabelis vastavalt viiendal ja neljandal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles