Kontaveit astus Ostapenko alistamisega taas ajaloo lävele

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Anett Kontaveit poleks teises setis mülkast läbi käinud, poleks ka võit nii magus tundunud.
Kui Anett Kontaveit poleks teises setis mülkast läbi käinud, poleks ka võit nii magus tundunud. Foto: SAEED KHAN/AFP/Scanpix

​Lätlanna Jelena Ostapenko (WTA 7.) üritas Anett Kontaveidi (WTA 33.) vastu saada ausate ja ebaausate võtetega, aga tulemust ta ei vääranud: Austraalia lahtistel kuulub Baltikumi parima tennisisti tiitel meie piigale. Sähke, lätlased!

Loodetavasti ei andnud reedene päev Eesti tänavuaastasele SKT-le liiga suurt põntsu. Üle riigi läksid raisku sajad tuhanded töötunnid, sest arvutiklahvide toksimise asemel olid spordifännide silmad liimitud kuvarile või teleriekraanile, kui meie tennisetähed olid võistlustules Austraalia lahtiste kolmandas ringis.

Päev algas aga kibeda kaotusega. Kaia Kanepi (WTA 79.) võitis Carla Suarez Navarro (WTA 39.) vastu küll avaseti, kuid vandus siis alla – nii vastasele kui ka mitu nädalat kimbutanud kõhuviirusele. Ja see pidi olema päeva lihtsam mäng – Suarez Navarro on superstaari tiitlist kaugel ja Kanepi oli ta varasema karjääri jooksul viiel korral alistanud. Kontaveidilt edu loota oli palju keerulisem, sest tema vastaseks oli naistetennise uus kullake, mullune Prantsusmaa lahtiste tšempion, juba 20-aastaselt maailma edetabeli esikümnesse murdnud Ostapenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles