Järelvaadatav: Kontaveit andis Austraalia lahtistel kindla edu käest ja veerandfinaali ei pääsenud (6)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Carla Suarez Navarro (WTA 39.) lõpetas Austraalia lahtistel juba teise eestlanna teekonna: möödunud ööl kaotas neljandas ringis hispaanlannale skooriga 6:4, 4:6, 6:8 Anett Kontaveit (WTA 33.). Matš kestis 2 tundi ja 17 minutit.

22-aastane eestlanna alustas peaväljakul mängu fantastiliselt: ta võitis avaseti 6:4 ja asus teist juhtima 4:1. Seti lõpus tegi Kontaveit aga palju lihtvigu ja lasi vastasel viis geimi järjest võita.

Ka otsustavas setis pääses Kontaveit võidule väga lähedale. Ta murdis seisul 4:4 Suareze pallingu ja siirdus seisul 5:4 servima. Paraku võitis kogenud oponent järgnevast viiest geimist neli ja kindlustas matši võidu.

Veerandfinaalis kohtub Navarrol Taani esinumbri Carolina Wozniackiga (WTA 2.), kes alistas 6:3, 6:0 slovakitari Magdalena Rybarikova (WTA 21.).

Enne mängu:

Kontaveit alistas kolmandas ringis maailma 7. reketi lätlanna Jelena Ostapenko 6:3, 1:6, 6:3 ning saab seeläbi võimaluse maksta Suarez Navarrole kätte kaasmaalanna Kaia Kanepi eest, kes kaotas Suarez Navarrole kolmandas ringis 6:3, 1:6, 3:6. Kui Kontaveit alistas kahes esimeses ringis Aleksandra Krunici (WTA 53.) ja Mona Bartheli (WTA 57.), siis Suarez Navarro oli parem Magdalena Frechist (WTA 177.) ja Timea Babosist (WTA 56.).

Varem pole 22-aastane eestlanna ja 29-aastane hispaanlanna omavahel kohtunud. Kontaveit on praegu maailma edetabelis 33. ja Suarez Navarro 39. kohal. Hispaanlanna karjääri parim hetk saabus 2016. aasta veebruaris, kui ta oli maailma edetabelis kõrgel kuuendal kohal. Suure slämmi turniiridel on ta jõudnud viiel korral veerandfinaali, ent mitet kunagi sealt kaugemale. Melbourne'is on Suarez Navarro nii kaugele küündinud 2009. ja 2016. aastal, tunamullu kaotas ta seal poolatarile Agnieszka Radwanskale.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles