Kohtunike otsus lõpetas dramaatilisel moel Läti superstaari pika valitsemisaja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martins Dukursil võeti üheksas järjestikune MK-sarja esikoht viimasel hetkel käest.
Martins Dukursil võeti üheksas järjestikune MK-sarja esikoht viimasel hetkel käest. Foto: URS FLUEELER/AP/Scanpix

Lõunakorealane Yun Sung-bin lõpetas Pyeongchangi talimängude eel dramaatilisel moel lätlase Martins Dukursi valitsemisaja. Kaheksal viimasel aastal skeletonisõidu MK-sarja üldvõidu võtnud Dukursil oli võimalus ka seekord esikoht tagada, sest senisest seitsmest osavõistlusest koguni viis võitnud Yun jättis hooaja viimase etapi Köningssees vahele.

Olümpiaks valmistumist alustanud korealase puudumine andis suurest punktivahest hoolimata Dukursile vägagi reaalse võimaluse MK-sarja üldvõit taas endale saada: selleks oleks ta pidanud lõpetama kõigest 13. kohal või kõrgemal.

Võistluspäeva hommikul üllatasid kohtunikud aga lätlast teatega, et Dukursi tulemus Šveitsis Sankt Moritzis peetud eelmisel etapil on tühistatud. Lätlane sai seal kolmanda koha, kuid järelkontrollis selgus, et tema kelgu jalased on liialt tugevad. Nii ei piisanud Dukursil ka Köningssees sakslase Axel Jungki järel saadud teisest kohast, MK-sarja üldvõitjaks krooniti 1545 punkti kogunud Yun.

Pisikese lohutusena tõusis Köningssees poodiumile koguni kaks lätlast, sest elu esimese MK-etapivõidu saanud Jungki ja Martins Dukursi järel sai kolmanda koha Martinsi vend Tomass. Jungkile piisas seejuures võiduks vaid juuspeenest 0,02 sekundi suurusest paremusest. Nii jäi Martins MK-sarja kokkuvõttes lõpuks suisa neljandaks, sest temast möödusid ka Jungk ja vend Tomass.

Naiste võistlus kulges draamadeta ning viimase etapi võiduga kindlustas MK-sarja esikoha sakslanna Jacqueline Lölling. Ta edestas 0,18 sekundiga koondisekaaslast Tina Hermanni, kolmas oli austerlanna Janine Flock. MK-sarja kokkuvõttes oli Löllingi edu Hermanni ees lõpuks 124 punkti. Kolmandaks jäeti kanadalanna Elisabeth Vathje, kes sai viimasel etapil alles üheksanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles