Lõunakorealasele alla jäänud maailma neljas mees purustas reketi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zverev elas pettumuse välja reketi peal.
Zverev elas pettumuse välja reketi peal. Foto: Thomas Peter/Reuters/Scanpix

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel pidi ootamatult reketid pakkima neljanda asetusega Alexander Zverev, kes kaotas kolmandas ringis 7:5, 6:7 (3), 6:2, 3:6, 6:0 maailma edetabelis 58. kohal olevale Lõuna-Korea tennisistile Hyeon Chungile.

Zverev lõi 21 serviässa, kuid tema esimese servi protsent oli kehvem kui Chungil. Kuuest murdepallist realiseeris ta pooled, Chung aga kümnest neli. Lisaks tegi Zverev 57 äralööki Chungi 44 vastu, kuid kahes viimases setis lagunes tema mäng täielikult. Viiendas setis suutis sakslane lüüa esimest servi vaid 38-protsendilise täpsusega, tegi kolm topeltviga ja võitis kogu seti peale kokku vaid viis punkti!

Hyeon Chung jõudis suurturniiril esmakordselt neljandasse ringi.
Hyeon Chung jõudis suurturniiril esmakordselt neljandasse ringi. Foto: SAEED KHAN/AFP/Scanpix

Slämmiturniiril esmakordselt nii kaugele rühkinud 21-aastane Chung läheb neljandas ringis vastamisi maailma endise esireketi ja Austraalia lahtiste kuuekordse võitja Novak Djokovici või hispaanlase Albert Ramos-Vinolasega. Samal tabelipoolel alistas austerlane Dominic Thiem 6:4, 6.2, 7:5 prantslase Adrian Mannarino ja mängib neljandas ringis Tennys Sandgreniga. Ameeriklane sai 5:7, 6:3, 7:5, 7:6 (5) jagu sakslasest Maximilian Martererist.

Neljandasse ringis jõudis ka itaallane Fabio Fognini, kes alistas viiesetilises kohtumises 3:6, 6:2, 6:1, 4:6, 6:3 prantslase Julien Benneteau. Itaallase järgmine vastane on tšehh Tomaš Berdych, kes alistas üllatavalt ühepoolseks kujunenud kohtumises 6:3, 6:3, 6:2 argentiinlase Juan Martin del Potro.

Ungari tennise au hoiab aga jätkuvalt üleval 25-aastane Marton Fucsovics, kes teeb elu parimat slämmiturniiri. Seni vaid kolm korda avaringiga piirdunud Fucsovics lunastas pääsme neljandasse ringi 6:3, 6:3, 6:2 võiduga argentiinlase Nicolas Kickeri üle. Seal ootab ungarlast ees prantslane Richard Gasquet või mullu Melbourne'is võidutsenud iginoor Roger Federer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles