ROK kinnitab: Põhja-Korea osaleb olümpial viiel erineval alal (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühinenud Korea lipp Torinos.
Ühinenud Korea lipp Torinos. Foto: AMY SANCETTA/AP/Scanpix

Põhja-Korea saadab järgmisel kuul Lõuna-Koreas toimuvatele olümpiamängudele 22 sportlast, kes osalevad viiel erineval spordialal.

Lisaks kinnitas Rahvusvaheline Olümpiakomitee, et lubab Põhja- ja Lõuna-Koreal avatseremoonial marssida staadionile ühise lipu all. Samuti lubati neil olümpiamängudeks välja panna ühine jäähokinaiskond. Lisaks sportlastele saadab Põhja-Korea Pyeongchangi 21 meediaesindajat ning 24 ametnikku.

Avatseremoonial kannab Korea ühist lippu kaks sportlast – üks Põhja- ning teine Lõuna-Korea sportlane.

Põhjakorealased osalevad olümpial lisaks iluuisutamisele ja jäähokile veel ka mäesuusatamises, murdmaasuusatamises ning lühiraja kiiruisutamises. Kusjuures, enne tänast oli ametlikult olümpiakoht kindel vaid Põhja-Korea iluuisutamispaaril.

«Tänane päev on märgiline,» ütles ROKi president Thomas Bach. «Selline kokkulepe tundus veel mõni nädal tagasi võimatu. Loodetavasti avavad olümpiamängud Korea poolsaare jaoks helgema tuleviku.»

Isegi viimase kuue taliolümpia peale pole nii palju põhjakorealasi kokku olümpiamängudel osalenud. Näiteks 2014. aastal ei osalenud olümpial mitte ühtegi Põhja-Korea sportlast, 2010. aastal oli neid olümpial kaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles