Video: jaapanlane lõpetas Kanada tippsuusataja uskumatu seeria

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste küngaslaskumise valitseja Mikael Kingsbury pidi kodupubliku ees tunnistama jaapanlase Ikuma Horishima paremust.
Meeste küngaslaskumise valitseja Mikael Kingsbury pidi kodupubliku ees tunnistama jaapanlase Ikuma Horishima paremust. Foto: Jacques Boissinot/The Canadian Press/PA Images

Küngaslaskumise MK-sarja kaheksas etapp peeti Tremblant'is, Kanadas ning kodupubliku suureks pettumuseks lõpetas Ikuma Horishima (Jaapan) Mikael Kingsbury (Kanada) uskumatult pika võiduseeria.

Pyeongchangi taliolümpiamängude kullasoosik number üks Kingsbury oli võitnud kõik seitse senist tänavust MK-etappi ning ka kuus eelmise hooaja tagumist võistlust ehk kokku 13 järjestikust MK-etappi.

Kingsbury näitas kodupubliku ees parimat tulemust nii kvalifikatsioonis (88,56) kui ka esimeses finaalsõidus (91,61), aga otsustavas teises finaalsõidus, kuhu pääsesid kuus paremat, sõitis eelviimasena startinud Horishima välja tulemuse 93,88, millele Kingsbury suutis vastata vaid 93,27-ga.

Ikuma Horishima (keskel), Mikael Kingsbury (vasakul) ja kolmanda koha saanud Dmitri Reikherd (Kasahstan) Tremblanti MK-etapi poodiumil.
Ikuma Horishima (keskel), Mikael Kingsbury (vasakul) ja kolmanda koha saanud Dmitri Reikherd (Kasahstan) Tremblanti MK-etapi poodiumil. Foto: JACQUES BOISSINOT/AP

Oma sportlase võit Kanada publikult siiski Tremblant'is nägemata ei jäänud, sest naiste seas võitis MK-etapi Justine Dufour-Lapointe. Sotši olümpiavõitja jaoks oli tegu hooaja esimese võiduga MK-sarjas.

Küngaslaskumine on 9. veebruaril algavatel Pyengchangi taliolümpiamängudel freestyle-suusatamise esimene ala, kus selguvad olümpiavõitjad. Kvalifikatsioonid sõidetakse juba 9. veebruaril enne avatseremooniat, naiste medalid jagatakse 11. ja meeste omad 12. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles