Viljandi sai Balti liigas punkti, kuid edasipääsulootused muutusid teoreetiliseks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi HC.
Viljandi HC. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ainsa Eesti käsipalliklubina pühapäeval Balti liigas võistlustules olnud Viljandi HC sai Vilniuse VHC Šviesa vastu võõrsil kätte raskelt tulnud viigipunkti, mängides Leedu klubiga 22:22 (10:12). Edasipääsulootused alagrupis nelja parema hulka ja seeläbi veerandfinaali jõudmiseks muutusid teoreetiliseks.

A-alagruppi juhib hetkel täisedu, 12 punktiga tiitlikaitsja Riihimäe Cocks, kellele järgnevad Dobele ZRHK Tenax ja Klaipeda Dragunas kaheksa ning Šviesa seitsme silmaga seitsmest mängust. Viljandil on kolm punkti, aga järelejäänud kolme kohtumise seas on vastasseis pikka aega võitmatu Cocksiga. HC Kehra Horizon/Pulp&Paperil on kirjas kaks silma, ent kehralastel on ees veel neli mängu.

Pühapäeval Vilniuses alustas Viljandi hästi, oli 8. minutil 3:2 ees, jäi siis aga kümneks minutiks kuivale ning taha 3:8. Kõvasti võideldes jõuti vaikselt lähemale, kuniks vaheajavile kõlades olid tablool numbrid 12:10. Teisest poolajast oli mängitud pool, kui Kristo Järve väravast jõuti lõpuks viigini 17:17.

Edasi toimus ülipingeline heitlus kuni lõpuvileni, kus kumbki meeskond enam kahe väravaga ette ei saanud. Pärast Mikk Variku tabamust ja Rasmus Otsa suurepärast tõrjet, viis Robert Lõpp mulgid 40-minutilise pausi järel jälle ette 19:18, kuid teisel väravasuul tegi mitu tõrjet Edmundas Peleda.

Šviesa läks omakorda mitu korda juhtima, ent esmalt viigistas Järve, siis Kristjan Koovit ning ehkki Lõpp teenis kaheminutilise karistuse, viigistas Järve taas, seekord karistusviskest – 22:22. Ots hiilgas veel ühe tõrjega ja viimaseks pooleks minutiks jäi pall Viljandile. Minutilise mõttepausi järel rünnak aga ebaõnnestus ja nii tuli leppida viigipunktiga. Lõpp viskas Viljandi kasuks seitse, Järve ja Andrei Hapal neli ning Koovit kolm väravat.

«Paljude asjadega saime hästi hakkama, aga kahjuks pole me veel hetkel sellises vormis, et ilusat ja lõbusat käsipalli mängida,» sõnas mulkide peatreener Marko Koks. «Kaitse ja kogu taktikaline plaan toimis hästi, võitlusvaim oli suurepärane, Rasmus tegi hea partii väravas, ent meie rünnak jätab endiselt soovida. Sergei Rodjukovi kasutasime eile saadud käevigastuse tõttu ainult kaitses, mis võttis rünnates ühe käigu vähemaks.»

Tabeliseisu Koks liigselt ei kommenteerinud. «Eks üks punkt on parem kui null, aga kaks olnuks veel parem,» sõnas Viljandi juhendaja. «Igal juhul oleme jälle kogemuse võrra rikkamad ja sellised rahvusvahelised mängud annavad väga palju julgust juurde, aga ka arusaama, mida parandada. Kindlasti peame tööd tegema mängijate psühholoogilise poolega.»

B-alagrupis tõusis liidriks Zaporožje ZTR, kel 12 punkti. Põlva Servitil ja Minski SKA-l on 11 ning HC Tallinnal, Riia Celtnieksil ja Kaunase Granitas-Karysil kaks silma. Mõlemal Eesti klubil on aga mäng varuks. Balti liiga jätkub juba järgmisel nädalavahetusel kui Serviti ja Tallinn võõrustavad Minski SKA-d.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles