Äsja liidrit võitnud Liverpool sai tabeli viimaselt šokk-kaotuse, Klavan pingil (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahastus: Sadio Mane ja kõik teised Liverpooli ründetähed jäid tabeli viimase vastu kuivale.
Ahastus: Sadio Mane ja kõik teised Liverpooli ründetähed jäid tabeli viimase vastu kuivale. Foto: Nick Potts/AP/Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga 24. vooru viimases kohtumises pidi šoki üle elama Liverpool, jäädes võõrsil 0:1 alla tabeli punasele laternale Swansea Cityle. Mängu ainsa värava lõi avapoolaja lõpus 40. minutil Alfie Mawson, kui nurgalöögi järel ei suutnud Liverpooli kaitsjad palli puhtaks lüüa ja Swansea keskkaitsja saatis selle väravasse. Mängu viimastel sekunditel avanes Liverpoolil veel suurepärane viigivõimalus, kuid Roberto Firmino pealöök tabas posti ja tagasi põrganud palli saatis Adam Lallana mõnelt meetrilt üle värava. Eesti koondise kapten Ragnar Klavan jälgis kohtumist varumeeste pingilt.

Eelmises voorus liidrile Manchester Cityle hooaja esimese kaotuse kinkinud, kuid nüüd tabeli viimaselt lüüa saanud Liverpool jätkab liigatabelis 47 punktiga 4. kohal, Manchester Unitedist jäädakse maha kuue ja Londoni Chelseast kolme punktiga. Lähima jälitajana on Tottenham kahe punkti kaugusel. Järgmise kohtumise peab meeskond laupäeval, kui Inglismaa karikasarjas võõrustatakse West Bromwich Albioni.

Swansea on jätkuvalt viimasel kohal, ent neil on nüüd 20 punkti nagu ka West Bromwich Albionil. Püsimajäämist tähistav 17. koht on vaid kolme punkti kaugusel.

Tabelitipp:

  1. Manchester City 65 punkti
  2. Manchester United 53 p
  3. Chelsea 50 p
  4. Liverpool 47 p
  5. Tottenham 45 p
  6. Arsenal 42 p

Liverpooli koosseis:

 

Enne mängu:

Kõik Inglismaa olulisemad uudisteportaalid ennustavad, et Liverpooli keskkaitseduo moodustavad täna kamerunlane Joel Matip ja klubi kõigi aegade kalleim mängija, hollandlane Virgil van Dijk. Põhjust, miks vutisaitide ennustused ühtivad, ei pea kaugelt otsima: Matip ja van Dijk on viimasel nädalal püsinud terved, Ragnar Klavan ja horvaat Dejan Lovren maadlesid aga viirushaigusega. Tõsi, kogu nimetatud nelik peaks tänaseks mänguks siiski üles antud olema.

Liverpooli võimalik algkoosseis: väravas Loris Karius, kaitses Andrew Robertson, Virgil van Dijk, Joel Matip ja Joe Gomez, poolkaitses Emre Can, Georginio Wijnaldum ja Alex Oxlade-Chamberlain, rünnakul Mohamed Salah, Sadio Mane ja Roberto Firmino.

Liverpool ja Swansea kohtusid Inglise liigas viimati vähem kui kuu aega tagasi, mil Jürgen Klopi hoolealused teenisid kodus 5:0 võidu. Toona moodustasid keskkaitsepaari Klavan ja Matip.

Premier League'i juhib Manchester City 65 punktiga, järgnevad Manchester United 53 ja Londoni Chelsea 50 punktiga. Liverpool kerkib võidu korral kolmandat kohta jagama. Swansea paikneb tabelis aga viimasel ehk 20. kohal, olles kogunud vaid 17 punkti. Walesi klubil on seejuures ülekaalukalt halvim kodumängude saldo – 11 kohtumisest on teenitud 8 silma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles