EM-pronks Tilga parandas suisa kolmel alal tippmarki, 13-aastaselt Lagodalt märkimisväärne Eesti rekord

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tilga parandas kaugushüppes rekordit 12 sentimeetriga.
Karel Tilga parandas kaugushüppes rekordit 12 sentimeetriga. Foto: TÜASK

Ülikooli spordihoones peeti eelmisel nädalal Tartu linna sisemeistrivõistlused kergejõustikus. Möödunud suvel juunioride Euroopa meistrivõistlustel kümnevõistluses 8000 punkti piiri alistanud ja pronksmedali teeninud Karel Tilga tegi kaasa viiel alal, neist kolmel õnnestus tal ka rekordit uuendada.

Veebruari alguses 20. sünnipäeva tähistav Tilga hüppas kaugust 7.35 (varasem rekord 7.23) ja kõrgust 2.10 (varem väljas 2.09 ja sees 2.05) ning läbis 60 meetrit ajaga 7,13 (varem 7,24). Naistest võidutses sprindis enda kohta tagasihoidliku 7,79-ga Õilme Võro.

Tilga tõukas kuuli samuti oluliselt kaugemale kui möödunud suvel - tema võidutulemus oli 14.77 -, ent rekord see polnud, sest jaanuari alguses viis ta oma tippmargi juba mitmevõistleja mõistes kõrgest klassist 15.01-ni. Seega, vaid tõkkejooksus jäi sügisel Tartu Ülikooli õppima asunud mees alla oma eelmise talve tulemusele, saades ajaks 8,40 (mullu 8,31).

Naiste 3000 meetri jooksus püstitas 13-aastane Luna-Aleksandra Lagoda Eesti B-klassi (U16) siserekordi 10.22,13. Suvistel Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel julge jooksuga ohtralt tähelepanu pälvinud neiu alistas varasema tippmargi, mis kuulus 1984. aastast Svetlana Koortile, kuue sekundiga. Kohtla-Järvelt pärit Lagodat juhendab sügisest tunnustatud jooksutreener Harry Lemberg.

Tulemused

Luna-Aleksandra Lagoda.
Luna-Aleksandra Lagoda. Foto: TÜASK
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles