17-aastane Laine ja 18-aastane Jõgeva esindavad olümpial Eestit mäesuusatamises

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormis Laine
Tormis Laine Foto: Facebook/Tormis Laine

«Teinekord on noore mehe hambad lihtsalt teravamad,» kommenteeris Tiimar Laine oma 17-aastase poja Tormise pääsemist olümpiale. Viimane kuu on olnud noorele mäesuusatajale tõeliselt pöörane, kuid eilne palgapäev oli vaeva väärt.

Nimelt sai eile lukku läinud FISi edetabeli põhjal selgeks, et Eesti mäesuusatajatest sõidavad olümpiale 17-aastane Laine ning 18-aastane Anna Lotta Jõgeva. Eriti silmapaistev on just Laine tõus, sest hooaja alguses peeti favoriitideks meeste ainsale olümpiakohale 23-aastast Tõnis Luike ja 20-aastast Juhan Luike.

Mäesuusatamises on vanus ja kogemused oluline faktor. Seega ei osanud alaliit ega tõenäoliselt ka Tormis Laine ise hooaja eel olümpiakohast kui reaalsest võimalusest rääkida. Lisaks sõidab noorsand alles teist aastast FISi võistlustel.

«Hooaja alguses oli Tõnis Tormiselt pikalt eest ära. Aga kui hooaeg hakkas pihta ja sai juba võistluskiirusega treeninguid teha, näitas Tormis väga head kiirust,» ütles isa Tiimar Laine. Selle põhjal tehti ka otsus keskenduda slaalomile ning anda endast kõik, et pääseda olümpiale.

Loe Tormis Laine olümpialepääsust pikemalt homsest Postimehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles