ROK ei luba Venemaa staare Šipulinit ja Ustjugovit olümpiale! (4)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse murdmaasuusatamise hooaja valitseja Sergei Ustjugov olümpiale ei pääse.
Mulluse murdmaasuusatamise hooaja valitseja Sergei Ustjugov olümpiale ei pääse. Foto: Alexei Danichev/Sputnik/Scanpix

Rahvusvaheline Olümpiakomitee ei luba Venemaa laskesuusatajat Anton Šipulinit ning murdmaasuusatajat Sergei Ustjugovit Pyeongchangi taliolümpiamängudele.

Nimelt avaldas ROK eile nimekirja Venemaa sportlastest, kellel on nende poolt roheline tuli olümpiamängudel osalemiseks. Üllatuslikult polnud nimekirjas aga kumbagi Venemaa tähte. Sealjuures on mõlemad sportlased sel aastal aktiivselt osalenud MK-sarjas. Šipulin hoiab laskesuusatamise MK-sarjas neljandat kohta, Ustjugov on murdmaasuusatamise MK-sarjas kokkuvõttes 9. kohal.

Venemaa olümpiakomitee saadab täna ROKile kirja, kus nõuab Šipulini ja Ustjugovi nimekirjast väljajätmise kohta täpsemat selgitust. Venemaa olümpiakomitee asepresidendi Stanislav Pozdnjakovi sõnul on ROKil küll õigus otsustada, kes olümpial osalevad, kuid kõik otsused tuleb ka ära põhjendada. Tema sõnul seda antud juhul tehtud pole.

Venemaa esitas hiljuti ROKile nimekirja 500 sportlasest, kes nende hinnangul 2018. aasta olümpiamängudel osaleda võiks. ROK lükkas tagasi 111 sportlase taotluse, teiste seas ka Šipulini, Ustjugovi ning Venemaad esindava kiiruistuaja Viktor Ani omad.

Seni on ROK kommentaaridest hoidunud, kuid nende otsus on ilmselt seotud McLareni rapordiga, kus on mainitud ka nende kolme sportlase nimed. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles