Austraalia lahtistel loobumisvõidu andnud Saksamaa tennisist teenis karmi rahatrahvi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mischa Zverev
Mischa Zverev Foto: WILLIAM WEST/AFP

Saksamaa tennisist Mischa Zverev teenis Austraalia lahtistel avaringis korealasele Hyeon Chungile loobumisvõidu andmise eest 45 000 USA dollari suuruse rahatrahvi.

Pärast möödunud aasta Wimbledoni tenniseturniiri kehtib suurtel slämmidel reegel, mis võimaldab avaringis loobumisvõidu andjaid trahvida. Reegel loodi, kuna suvisel Wimbledoni turniiril otsustasid mitmed vigastatud mängijad avaringis platsile tulla, ent andsid õige pea vastastele loobumisvõidu. Põhjus, miks nad vigastusega väljakule tulid, oli mõistagi raha.

Nüüd on kehtib aga suure slämmi turniiridel reegel, et põhitabelisse pääsenud vigastatud mängija võib oma kohast enne avaringi kohtumist loobuda, kuid teenib ikka 50 protsenti avaringis ettenähtud auhinnarahast. Teine 50 protsenti läheb tema asemel vabapääsmega avaringi pääsenud mängijale.

Austraalia lahtistel tähendas avaringis mängimine 48 000 USA dollari suurust sissetulekut. Zverev ei kavatsenud leppida sellest summast poolega ning otsustas ikkagi väljakule tulla, kuid pidas seal vastu kõigest 48 minutit ning andis Chungile loobumisvõidu.

Samas näib uus reegel töötavat, sest enne turniiri avaringi loobus vigastuse tõttu turniirist neli mängijat. Zverev oligi Austraalia lahtistel ainus tennisist, kes esimeses ringis loobumisvõidu andis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles