USA olümpiajuht sai ränga diagnoosi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA olümpiakomitee tegevjuhil Scott Blackmunil diagnoositi vähk.
USA olümpiakomitee tegevjuhil Scott Blackmunil diagnoositi vähk. Foto: Kyle Terada/USA Today Sports/Scanpix

USA olümpiakomitee tegevjuht Scott Blackmun sai vahetult Pyeongchangi olümpiamängude eel karmi isikliku uudise – arstid diagnoosisid tal eesnäärmevähi.

Olümpiale 60-aastane Blackmun, kes on olümpiakomiteed juhtinud viimased üheksa aastat, sestap ei sõida, sest teda ootab juba käesoleva nädala lõpus ees operatsioon. Samuti soovitasid arstid tal seejärel kohe taastusraviga alustada, vahendab portaal Insidethegames.biz.

Blackmuni tehtud töö mängis olulist rolli selles, et USA sai medalitabelis esikoha nii 2010. aastal Vancouveris, 2012. aastal Londonis kui ka 2016. aastal Rios. Samuti loetakse tema teeneks seda, et Los Angeles kandideeris edukalt 2028. aasta suvemängude korraldajaks. Praegu tegeleb Blackmun aktiivselt sellega, et valida välja, milline USA linn sobiks 2030. aasta talimängude kandidaadiks – kas Salt Lake City, Denver või Reno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles